Редакторски колектив Defendyl<sup>®</sup>
У дома>Имуноблог>Специализиран> 8 съвета за здравословно ежедневие

8 съвета за здравословно ежедневие

Здравето е нашето най-голямо богатство, затова трябва да се грижим за него всеки ден. Спазвайки няколко прости стъпки, всеки от нас може да си осигури дълъг и здравословен живот. В тази статия прочетете 8 съвета за хранене, физическа активност, справяне със стреса и хранителни добавки, които можете лесно и ефективно да добавите към начина си на живот.

 

 

Здравословно и балансирано хранене

Всички вече знаем, че здравословното и балансирано хранене е ключът към здравословния начин на живот. Въпреки това, консумирането на храни, пълни с витамини, е изключително предизвикателство за много хора. Подготвили сме два съвета, които ще превърнат консумацията на здравословна храна в навик, може би дори в приятна част от хранителния ви режим.

  • Винаги дръжте здравословната храна на видимо място или на една ръка разстояние. Експертите са доказали, че това подобрява шансовете за консумацията му или поне увеличава приема на здравословна храна.
  • Половината от чинията ви трябва да се състои от плодове и зеленчуци, една четвърт - пълнозърнести храни и една четвърт - здравословни протеини. Това ще гарантира правилния прием на ключови хранителни вещества.

Тялото ни и активното движение

Тялото ни е създадено за движение, като то му носи най-голямо удовлетворение. Упражненията са изключително важни за поддържането на здрави кости и мускули, за психичното ни здраве и общото настроение. Въпреки това, нашият начин на живот често позволява ограничено време за упражнения, а за сметка на това прекарваме дълги часове в седнало положение. Вече обаче, можем да направим много с няколко малки промени! Ето две идеи:

  • Разхождайте се всеки ден и дишайте чист въздух. Само 7 500 крачки на ден могат да имат дългосрочни положителни ефекти върху вашето здраве.
  • Преди да заспите, направете няколко упражнения за разтягане. Те ще ви помогнат да се отпуснете и по-лесно да се унесете, като същевременно предотвратяват наранявания и подобряват физиката ви.

Имате ли и вие съвет за здравословно ежедневие, който следвате и искате да споделите с другите? Споделете снимка на вашия съвет на уебсайта ни и участвайте за страхотни награди в нашия фото конкурс.

Участвайте!

Релакс и пълноценна почивка

Стресът е част от живота, затова е важно да се научим да живеем с него, но да се стараем да го избягваме. Най-лесният начин да направите това е с дейностите, които ви харесват и които ви носят радост. В същото време, е важно да сте пълни с енергия и добре отпочинали, защото в противен случай не можете да се справите със стреса и последствията от него. Следвайте нашите прости съвети за ден, изпълнен с положителна енергия:

  • Лягайте всеки ден по едно и също време и дайте на тялото си поне 7 часа пълноценна почивка. Редовният график ще подобри съня и когнитивното ви мислене, като същевременно ще ви накара да се чувствате много по-добре.
  • Обадете се на приятелите си, тъй като социалният живот може да подобри вашето благосъстояние и да намали чувството на стрес. Също така, не забравяйте за хубавите думи и прегръдките, които могат допълнително да подобрят психическото ви здраве.

Вземете превантивни мерки

Силната имунна система е ключът към защитата на нашето тяло. Нека се погрижим за имунитета си със здравословен начин на живот, а в същото време да си помогнем с доказани хранителни добавки, които гарантират, че получаваме достатъчно количество основни хранителни вещества в тялото си.

  • Превенцията винаги е по-добра от лечението. Въпреки че хранителните добавки никога не трябва да заменят здравословната и балансирана диета, те могат да намалят вероятността от развитие на заболявания и да укрепят имунната система. Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да решите кои да приемате.
  • Започнете ежедневно да приемате продуктите от серията на Defendyl-Imunoglukan P4H, за които е клинично доказано, че ефективно укрепват имунитета и по този начин ни предпазват от инфекции.

Defendyl® не бива да се приема от болни с присадени органи. Болни, приемащи имунопотискащи лекарства, могат да вземат Defendyl® само след консултация с лекар.

Не превишавайте препоръчаните дневна доза. Хранителната добавка не замества балансираното и разнообразно хранене.