Редакторски колектив Defendyl<sup>®</sup>
У дома>Имуноблог>Интересно> Децата и настинките

Децата и настинките

Настинка и кашлица лесно се предават от едно дете на друго в училища и детски ясли. В болшинството случаи децата страдат от настинки много повече от възрастните, понеже организмите им не са имали време да изградят достатъчен имунитет – всеки път, когато организмът ни е засегнат от вирус, той изгражда имунитет срещу него.

 

 

Кога да посетите лекар

Педиатрите и личните лекари често са претоварени през зимните месеци, като много от консултациите им са заети с незначителни оплаквания като кашлица и настинки. В повечето случаи не е необходимо да посещавате лекаря си за настинка или кашлица, вместо това по-добре е да се консултирате със своя фармацевт, който може да ви посъветва за най-доброто средство за лечение.

Децата се разболяват от настинка и грип до 8 пъти годишно.

90% от инфекциите на дихателните пътища се причиняват от вируси 

Хората често посещават своя лекар с кашлица или настинка и очакват да им бъде предписано антибиотично лечение. В повечето случай антибиотиците са безполезни и най-добрият съвет е да легнете под завивките, да пиете много течности и да се изпотите. В ситуации на слаб имунен отговор естествен имуномодулатор като Imunoglukan® може да помогне за повишаване на естествената устойчивост на организма.

Знаехте ли?

Деца, чиито родители са пушачи, е по-вероятно да страдат от кашлица и настинки.

Defendyl® не бива да се приема от болни с присадени органи. Болни, приемащи имунопотискащи лекарства, могат да вземат Defendyl® само след консултация с лекар.

Не превишавайте препоръчаните дневна доза. Хранителната добавка не замества балансираното и разнообразно хранене.