Йелена Новакович, магистър фармацевт
У дома >Имуноблог >Специализиран > Дефендил-Имуноглюкан P4H® – Защита срещу вируси

Дефендил-Имуноглюкан P4H® – Защита срещу вируси

Силната имунна система е от решаващо значение за защитата на нашето тяло. Имунитетът е един от от основните отговорници за нашето здраве, той предпазва тялото ни от атаката на вирусите и се бори с тези, които успяват да навлязат в организма ни. За да поддържаме силна имунна система, трябва преди всичко да съблюдаваме за здравословен начин на живот: добра физическа форма, правилно хранене и достатъчно почивка. Нека отделяме време за себе си всеки ден, за отдих или релаксация, без да чувстваме вина за това, защото сега повече от всякога е необходимо да полагаме грижим за себе си и близките си.

 

 

Когато имунната система е отслабена поради повишен психически и физически стрес, увеличен брой болни хора около нас или през възстановителния период след инфекция, препоръчително е да я подкрепите с естествени продукти, за които е доказано, че имат ефект върху укрепването на имунния отговор. Препоръчва се тези продукти да се приемат превантивно, както и по време на инфекцията, за да се съкрати продължителност на заболяването и да се осигури по-бързо възстановяване, както и защита срещу нови инфекции.

Дефендил-Имуноглюкан P4H® съдържа натурален Imunoglukan®от гъба кладница, витамин C и цинк. Препоръчително е да се приаема Дефендил-Имуноглюкан P4H когато трябва да се засили имунният отговор и да се стимулира отново антивирусната защита.

Продуктите Дефендил-Имуноглюкан P4H® са доказали в редица клинични проучвания своята ефективност при различни респираторни инфекции, най-често причинени от вируси (като риновируси, аденовируси, коронавируси и др.).  Продуктите на Дефендил-Имуноглюкан P4H® съдържат съставки, които успешно стимулират нашия имунен отговор по различни пътища и по този начин ни предпазват от инфекции, включително и тези причинени от COVID-19. Европейските имунолози признаха витамин С и D, цинк и естествени имуномодулатори (споменати са и имуномодулатори от гъба кладница) като добри превантивни мерки при инфекция с COVID-19.

Дефендил-Имуноглюкан P4H® е ефективен като профилактика, а също и по време на инфекция. Той осигурява подкрепа на имунната система след заболяване, когато тялото е отслабено и особено чувствително към атаките на нови вируси и бактерии инфекции.

С Дефендил-Имуноглюкан P4H® ще развалите плана на вирусите.

1Jesenak M. et al. Front Cell Infect Microbiol 2020

Defendyl® не бива да се приема от болни с присадени органи. Болни, приемащи имунопотискащи лекарства, могат да вземат Defendyl® само след консултация с лекар.

Не превишавайте препоръчаните дневна доза. Хранителната добавка не замества балансираното и разнообразно хранене.