Надя Отт, магистър – фармацевт, регионален продуктов мениджър за Defendyl<sup>®</sup>
У дома>Имуноблог>Defendyl®> Дефендил® Imunoglukan P4H® – Естествен избор за по-висок имунитет

Дефендил® Imunoglukan P4H® – Естествен избор за по-висок имунитет

Дефендил Имуноглюкан P4H® позволява на децата и възрастните по-лесно да преодолеят много честите инфекции на дихателните пътища, особено през зимата.

Дефендил Имуноглюкан P4H® е хранителна добавка, която съдържа натурален, биоактивен Imunoglukan®, витамин C и цинк. Той е достъпен в повече от 20 страни, а компанията Медис се грижи за маркетинга в осем от тях.

 

 

Продуктите са резултат на повече от 30 години изследвания, въз основа на които са публикувани над 30 научни статии, които потвърждават неговата ефикасност и безопасност дори при използване на продуктите в по-продължителен период от време. Над 1400 деца от различни европейски страни бяха включени в тези проучвания.

Основната съставка на Дефендил Имуноглюкан P4H®, в неговата течната форма и тази на капсулите, е естественият биоактивен полизахарид Imunoglukan®, които е силно причистен, стандартизиран изолат от гъбата кладница (Pleurotus ostreatus). Произвежда се от компанията Плевран в Братислава, Словакия.

Гъбата кладница е дървесна гъба, широко разпространена и в Европа, която е високо ценена в кулинарията. Може да се намери на стволове и пънове на широколистни дървета, особено на букови дървета, но също и на диви кестени, брястове и орехови дървета. Всяка седмица в завода се преработват 1 тон пресни гъби от производителите, които произвеждат гъби предимно за хранително-вкусовата промишленост за страните от Западна Европа. Гъбите се преработват чрез специален процес, като от тях се изолира патентованото биологично активно вещество Imunoglukan®.

Производството на продуктите Дефендил Имуноглюкан P4H® се извършва от производители, които иначе са специализирани в производството на лекарства и осигуряват качество в съгласие със съответните стандарти. Всяка партида от крайния продукт има сертификат за анализ за качеството и съдържание на съставките (Imunoglukan®, витамин C и цинк), което е по заявка и на разположение на широката общественост. Съдържанието на съставките се проверява редовно във външни лаборатории. Всички продукти се подлагат на редовни годишни инспекции от здравния инспекторат.

Високо качествените продукти на Дефендил Имуноглюкан P4H® са отличен терапевтичен инструмент в ръцете на лекарите и фармацевтите за подобряване на имунната система на възрастни и деца. 

Defendyl® не бива да се приема от болни с присадени органи. Болни, приемащи имунопотискащи лекарства, могат да вземат Defendyl® само след консултация с лекар.

Не превишавайте препоръчаните дневна доза. Хранителната добавка не замества балансираното и разнообразно хранене.