Надя Отт, магистър – фармацевт, регионален продуктов мениджър за Defendyl<sup>®</sup>
У дома>Имуноблог>Defendyl®> Какво съдържат продуктите Дефендил Имуноглюкан P4H® и защо трябва да ги приемате на празен стомах?

Какво съдържат продуктите Дефендил Имуноглюкан P4H® и защо трябва да ги приемате на празен стомах?

Продуктите Дефендил Имуноглюкан P4H® са хранителни добавки, които съдържат естествения биоактивен Имуноглюкан®, витамин С и цинк.

 

 

Какво представляват бета-глюканите?

Бета-глюканите са естествени полизахариди (poly – много; saccharide – захар), които могат да бъдат открити в клетъчната стена на дрожди и бактерии, но също и в гъбички, зърнени храни и морски водорасли.

Основата е верига, която се състои от молекули глюкоза като базова единица, свързани с 1–3 връзки. Страничните вериги от няколко отделни глюкози са свързани с основната верига, което увеличава разклонението на бета-глюкана.

Начинът, по който полизахаридите се организират в структурни единици и как се свързват един към друг определя ефектите, които предизвикват в организма. Доказано е, че бета-глюканите, изолирани от култури на гъби и дрожди, имат разклонена верига от захари и доказан ефект върху регулирането на имунната система.


Доказано е, че бета-глюканите, изолирани от култури на гъби и дрожди, имат разклонена верига от захари и доказан ефект върху регулирането на имунната система. 

Имуноглюкан® като основна съставка на продуктите Дефендил Имуноглюкан P4H® е естествен биоактивен полизахарид с разклонена структура (бета- (1,3/1,6)-D-глюкан), изолиран от гъбата кладница (Pleuratus ostreatus).

Имуноглюкан® е неразтворим, не се абсорбира в кръвта и се отделя от тялото във вид на фибри. При изучаването на съставката, изследователите не са забелязали никакво влияние върху определени групи лекарства (напр. антибиотици, лекарства за облекчаване на симптомите на настинка, кортикостероиди и др.).

Важно е да приемате Дефендил Имуноглюкан P4H® на празен стомах, половин час преди хранене или преди лягане, поне два часа след хранене. Следвайки инструкциите, можем по този начин да постигнем най-голямото количество Имуноглюкан® да достигне възможно най-скоро до специалните имунни клетки в тънките черва (Пайерови плаки), което след това задейства имунния отговор и тялото започва да се бори с инфекцията самостоятелно.

Източник: Karacsonyi S, Kuniak L. 1994. Polysaccharides of Pleurotus ostreatus: isolation and structure of pleuran, an alkali insoluble Beta-D-glucan. Carbohydr Polym 24: 107–111.I Jesenak M., Respiratory Tract Infections and the Role of Biologically Active Polysaccharides in Their Management and Prevention; Nutrients 2017, 9, 779

Defendyl® не бива да се приема от болни с присадени органи. Болни, приемащи имунопотискащи лекарства, могат да вземат Defendyl® само след консултация с лекар.

Не превишавайте препоръчаните дневна доза. Хранителната добавка не замества балансираното и разнообразно хранене.