Нивес Болтар Нивес Болтар
регионален продуктов мениджър за Defendyl®
У дома >Имуноблог >Интересно > Не позволявайте на вирусите да ви развалят отпуската!

Не позволявайте на вирусите да ви развалят отпуската!

И вие ли се как е възможно да се разболеете точно когато сте на почивка или пътувате; и защо децата отново са настинали, въпреки че вече е пролет и навън става все по-топло и по-топло?

 

 

Когато отиваме на кратка почивка или ваканция, ние не мислим за потенциални вирусуносители, които могат да влязат в тялото ни и да предизвикат различни болести.

През пролетните месеци често става въпрос за температурни колебания, така че разликата между сутришните и следобедните температури може дори да достигне до 10 ° C.

Известно е, че в по-топлите месеци вирусите са „на работа“, особено ентеровирусите. Инфекцията с тези вируси най-често се проявява, чрез по-висока телесна температура, болезнено гърло, главоболие, мускулни болки, неразположение и проблеми с храносмилането. Използването на климатици, както в помещенията, така и в превозните средства, също може да допринесе за по-честата проява на инфекции на дихателните пътища, както чрез изсушаване на лигавицата, така и чрез ускоряване на разпространението на микроорганизми и вируси в закрити помещенията. Дори само едно пътуване може да бъде стресиращо за нашия организъм.

Ние укрепваме тялото и здравето чрез упражнения, разнообразна храна, хигиена, но в същото време не забравяме за хранителната добавка Defendyl-Imunoglukan P4H® с витамин С и цинк.

Имунната система е в режим на готовност през цялото време, но когато има твърде много "неблагоприятни фактори", тя губи своята устойчивост. Нека се уверим, че имунната система е достатъчно подсилена и през пролетта и лятото. Предлагаме ви няколко съвета:

  • Консумирайте достатъчно количества пресни плодове и зеленчуци. Плодовете и зеленчуците съдържат най-широк спектър от антиоксиданти за стимулиране на имунната система. Това са вещества, които придават на плодовете и зеленчуците интензивни цветове. Когато всекидневно консумирате различни видове плодове и зеленчуци, вие предоставяте на тялото съвкупност от хранителни вещества, от които се нуждае, за да развие силна имунна система.
  • Редовна физическа активност. Умерената физическа активност подобрява кръвообращението, което учените свързват с намалено възпаление и склонност към инфекции.
  • Редовно миене на ръцете. Измиването на ръцете премахва бактериите, което предотвратява развитието на инфекции и предаването им върху други хора.
  • Defendyl-Imunoglukan P4H® с витамин С и цинк. Defendyl-Imunoglukan P4H® благоприятно влияе върху имунитета на организма, което може да отслаби поради изтощение, чести инфекции, приемане на антибиотици или дългосрочно заболяване. Продуктите Defendyl-Imunoglukan P4H® не съдържат глутен и лактоза и са подходящи за цялото семейство, за диабетици и вегетарианци.

Подсигурете се, така че чувството на неразположение да не ви поднесе неприятна изненада по време на отпуската. Когато усетите, че имунната ви система отслабва, можете да я подсилите с хранителната добавка Defendyl-Imunoglukan P4H®. Съдържа естествен биоактивен Imunoglukan®, който активира работата на имунните клетки, като по този начин повишава имунитета на организма. Съдържа витамин С и цинк, които подпомагат работата на имунната система. 

Defendyl® не бива да се приема от болни с присадени органи. Болни, приемащи имунопотискащи лекарства, могат да вземат Defendyl® само след консултация с лекар.

Не превишавайте препоръчаните дневна доза. Хранителната добавка не замества балансираното и разнообразно хранене.