Редакторски колектив Defendyl<sup>®</sup>
У дома>Имуноблог>Интересно> Подкрепете имунитета на вашите децата, когато отново тръгнат на училище и детска градина

Подкрепете имунитета на вашите децата, когато отново тръгнат на училище и детска градина

Настинка и кашлица лесно се предават от едно дете на друго в училища и детски ясли. В болшинството случаи децата страдат от настинки много повече от възрастните, понеже организмите им не са имали време да изградят достатъчен имунитет – всеки път, когато организмът ни е засегнат от вирус, той изгражда имунитет срещу него.

 

 

Мерки за предпазване от заразяване:

 
1. Често миене на ръцете

Най-простото и ефективно средство за предотвратяване разпространението на вируси и бактерии.  Процесът на измиване е добре да продължава от 20 до 40 секунди, като не забравяте и обратната страна на дланите. Родителите е добре да дават пример на децата, затова вие също си мийте ръцете като се приберете вкъщи.

2. Достатъчно сън и почивка

По време на сън тялото ни се възстановява, отпуска и успокоява. Погрижете се детето ви да спи достатъчно през деня. Въз основа на проведени изследвания специалистите препоръчват 11 часа сън за деца в предучилищна възраст, 10 часа за ученици и 9 часа за подрастващи.

Осигурете на  детето достатъчно сън през деня, както и да си ляга в подходящо време вечер. По време на сън тялото на детето се възстановява, обновява и лекува. Също така е важно детето да се научи да се отпуска и успокоява преди сън. Препоръчва се също така успокоителна музика.

3. Разнообразно хранене с витамини и минерали

Всекидневният прием на пресни плодове и зеленчуци ще усили организма на Вашето дете. Проявете творчество и ще се изненадате колко бързо чинията се изпразва.

4. Достатъчен прием на течности

Пиенето на течности е изключително важно за запазване на бодростта. Изследванията показват, че децата по-често се обезводняват от по-възрастните, затова често предлагайте вода или неподсладен чай на детето, макар и само по няколко глътки.

5. Достатъчно движение на чист въздух

Физическата активност поддържа имунната ни система във форма. Прекарвайте поне 30 минути дневно заедно с детето на детската площадка, на разходка или играейки на гоненица в парка.

6. Дефендил Имуноглюкан P4H® – естествен избор за по-добър имунитет
Здравата имунна система ни предпазва дългосрочно от заразни болести, затова понякога е разумно да приемаме продукти, които я укрепват.

Децата в детската градина и училището са много по-изложени на действието на вируси, затова заболеваемостта там е по-висока. Ключът към здравето обаче не е в изолацията. Подсилете имунната система на детето и му помогнете да се пребори с болестите и инфекциите със собствени сили.


Подсилете имунната система на детето и му помогнете да се пребори с болестите и инфекциите със собствени сили.

Defendyl® не бива да се приема от болни с присадени органи. Болни, приемащи имунопотискащи лекарства, могат да вземат Defendyl® само след консултация с лекар.

Не превишавайте препоръчаните дневна доза. Хранителната добавка не замества балансираното и разнообразно хранене.