Надя Отт, магистър – фармацевт, регионален продуктов мениджър за Defendyl<sup>®</sup>
У дома>Имуноблог>Defendyl®> Ваксинацията основна Защитна Мярка!

Ваксинацията основна Защитна Мярка!

COVID-19 промени нашия начин на живот и сега сме много по-наясно, че доброто здраве е изключително важно и трябва да е номер 1 в нашите приоритети.

Инфекцията от COVID-19 се причинява от вирус и може да се прояви по различни начини. Хубавото е, че в повечето случаи заболяването преминава леко, около 20% от пациентите имат по-тежки симптоми на заболяването и само около 5% от пациентите проявяват тежка клинична картина, и се нуждаят от хоспитализация, като тази сериозна форма на заболяването може да причини усложнения и смърт. Във всеки случай, болестта може да има дългосрочни последици, които трайно влошават здравето на хората и отслабват имунния отговор.

 

 

Ваксинацията е най-лесната, безопасна и най-ефективна мярка за защита срещу някои инфекциозни заболявания, включително COVID-19. От една страна, тя предпазва ваксинираните лица, а от друга страна, предотвратява по-нататъшното разпространение на болестта.

Чрез ваксинация ние подготвяме имунната си система за възможен контакт с патогена, така че в случай на действителна инфекция имунната ни система е готова и реагира много по-бързо. В резултат на това ваксинацията предотвратява развитието на болестта или тя се проявява много слабо.

За да се увеличи ефектът от отделните ваксини, могат да се приемат хранителни добавки преди и след ваксинацията, които увеличават ефекта от самото ваксиниране.

Една от тях е Дефендил® - естествен полизахарид, изолиран от гъбата кладница. Американската академия по алергия, астма и имунология класифицира Дефендил® като отличен избор за укрепване на имунния отговор по време на ваксинацията, тъй като насърчава по-голямото производство на имунни клетки, които осигуряват по-голяма защита срещу заболявания след ваксинацията.

Дефендил-Имуноглюкан P4H® се препоръчва за хора, на които им предстои ваксинация. Една седмица преди ваксинацията, се препоръчва прием от 1 капсула Дефендил-Имуноглюкан P4H® всеки ден на гладно или два часа преди хранене. След ваксинация се препоръчва да продължите с превантивната употреба на Дефендил с доза от 1 капсула на ден за период от4 седмици.

Дефендил-Имуноглюкан P4H също така е доказано ефективен за укрепване на имунния отговор и по този начин предпазва тялото от други инфекции и вируси, намиращи се в нашата среда.

Поради своята ефикасност и безопасност, той също е част от препоръките и насоките за засилване на имунния отговор както на деца, така и на възрастни.

Укрепване на имунния отговор по естествен начин - доказано и ефективно!

Vogel et al. A Compendium of Vaccine Adjuvants and Excipients. 2nd edition. National Institute of Allergy and infectious Diseases

Defendyl® не бива да се приема от болни с присадени органи. Болни, приемащи имунопотискащи лекарства, могат да вземат Defendyl® само след консултация с лекар.

Не превишавайте препоръчаните дневна доза. Хранителната добавка не замества балансираното и разнообразно хранене.