Натурални съставки и качество

Естествен източник на Имуноглюканa

Имуноглюкан® е високо пречистен естествен извлек от гъбата кладница. Още древните китайци са използвали тези гъби за лечение, но науката едва през изминалия век е установила кои вещества в гъбите влияят върху имунната система на човека. Съсредоточават се върху съединенията, които влияят положително или отрицателно на биологичния отговор на имунните клетки.1

Продуктите на Defendyl® съдържат патентован и изолиран съгласно специална технологична процедура Имуноглюкан®. За производството му се използва гъба кладница, отгледана в Европа (Унгария, Чехия, Словакия, както и Словения). При производството на Имуноглюкан винаги се използват прясно отгледани гъби.

Полизахариди и бетаглюкани

Гъбите и растенията се състоят от полизахариди, дълговерижни молекули и многобройни видове захари. „Поли“ – означава„много“, „захарид“ произлиза от „захар“. Организацията на полизахаридите в структурни единици и начина им на взаимно свързване определя какви съединения ще създадат. 

Особен вид полизахариди представлява молекулата, наречена бетаглюкан2. Бетаглюканите се различават един от друг и имат различни ефекти върху човешкия организъм. Ефектът на бетаглюкана върху имунната система директно зависи от източника, структурата, чистотата и способността да се създаде пълно свързване с рецепторите на имунните клетки. Най-добрият имуномодулиращ ефект, обаче, имат неразтворимите разклонени бета-(1,3/1,6)-D-глюкани, изолирани от гъби, като Имуноглюкан®.

Как се създава Defendyl®?

Контрол на качеството

Производството на Defendyl® се осъществява при производители, специализирани в производството на лекарства в съответствие със стандартите за качество GMP и ISO 22000. Също така, продуктите на Defendyl® се контролират в съответствие със системата HACCP, която гарантира качеството на хранителните изделия.

Продуктите на Defendyl® могат да бъдат намерени само в аптеките и специализираните магазини, където дистрибуционната верига създава условия за непрекъснат контрол на транспорта и съхранението.
Освен това крайният купувач има възможност да получи специализирана консултация с фармацевт.

Сертификат от анализа

Всяка серия от крайния продукт има сертификат за качеството и съдържанието на полезните съставки (Имуноглюкан®, витамин C и цинк ), който при поискване може да бъде достъпен и за широката общественост.

Съдържанието на съставките се проверява редовно от външни лаборатории. Всичките ни продукти са подложени на редовни годишни изпитания от страна на здравните власти.

Сертификатите от анализа са на разположение за преглед на всички аптеки.

Безопасност

Горепосочените клинични изследвания потвърждават безопасността на продуктите Defendyl® за възрастни и деца над едногодишна възраст. Разбира се, при по-малките деца се препоръчва предварителна консултация с педиатър.

Defendyl® не е подходящ за деца, по-малки от една година, тъй като за малки деца не са правени клинични изследвания.

Източници

1. Kreft S.; Kočevar Glavač N.; Sodobna fitoterapija, 2013
2. Halperen G.M.; Healing mushrooms, 2006

Клинични изследвания

Имуномодулаторният ефект и намаляването на броя инфекции на дихателните пътища се потвърждават от многобройни клинични изследвания, които са достъпни в специализираната литература и на платформата PubMed.

 

 

 

За повече информация се обърнете към своя лекар или фармацевт.

Defendyl® не бива да се приема от болни с присадени органи. Болни, приемащи имунопотискащи лекарства, могат да вземат Defendyl® само след консултация с лекар.

Не превишавайте препоръчаните дневна доза. Хранителната добавка не замества балансираното и разнообразно хранене.