Синергично действие на съставките

Ключовата съставка във всеки продукт Defendyl-Imunoglukan P4H® е натуралният патентован IMG®.

Продуктът съдържа също и витамин С и цинк, които са сред най-важните антиоксиданти и по този начин заедно с имуноглюкана подпомагат функционирането на имунната система.

Значението на витамин С и цинк

Витамин С

Витамин С играе важна роля за функционирането на имунната система и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Витамин С помага за намаляване на умората и изтощението. Той допринася за освобождаването на енергия при обмяната на веществата, за функционирането на нервната система и за нормалното психологическо функциониране. Увеличава усвояването на желязото и допринася за възстановяването на редуцираната форма на витамин Е

Податливостта на организма към инфекции е по-голяма, когато сме уморени и изтощени, затова приемът на витамин С се препоръчва както превантивно, така и по време на инфекция.

Цинк

Цинкът е микроелемент, който е важен за повече от 300 ензимни процеса. Цинкът допринася за поддържането на здрава кожа, кости, коса и нокти, както и за поддържането на зрението. Той играе роля в синтеза на ДНК, в метаболизма на киселини и основи, въглехидрати, мастни киселини и микроелементи. При изследване на възрастни хора, които са развили пневмония, е установен недостиг на цинк.

Цинкът се съдържа в капсулите Defendyl-Imunoglukan P4H®, Defendyl-Imunoglukan P4H® FORTE и Defendyl-Imunoglukan P4H® FORTE Junior.

Открийте нашите продукти

Открийте нашите продукти

  • Подсилване на имунитета
  • Помощ при първите признаци на инфекция

Кога да използвате Defendyl®

Интересно и поучително съдържание за ролята на имунната система в ежедневието.

При започване на училище и детска градина

При започване на училище и детска градина

Посещението на детска градина и училище е основен повратен момент както за децата, така и за родителите. Родителите се страхуват най-вече от това как децата им ще се чувстват в новата среда, но от друга страна, са наясно, че децата им също ще боледуват по-често.

Oще

По време на ваканции и отпуски

Oще

По време на стресови периоди в работата

Oще