Синергично действие на съставките

Ключовата съставка във всеки продукт Defendyl-Imunoglukan P4H® е натуралният патентован IMG®.

Продуктът съдържа също и витамин С и цинк, които са сред най-важните антиоксиданти и по този начин заедно с имуноглюкана подпомагат функционирането на имунната система.

Значението на витамин С и цинк

Витамин С

Витамин С играе важна роля за функционирането на имунната система и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Витамин С помага за намаляване на умората и изтощението. Той допринася за освобождаването на енергия при обмяната на веществата, за функционирането на нервната система и за нормалното психологическо функциониране. Увеличава усвояването на желязото и допринася за възстановяването на редуцираната форма на витамин Е

Податливостта на организма към инфекции е по-голяма, когато сме уморени и изтощени, затова приемът на витамин С се препоръчва както превантивно, така и по време на инфекция.

Цинк

Цинкът е микроелемент, който е важен за повече от 300 ензимни процеса. Цинкът допринася за поддържането на здрава кожа, кости, коса и нокти, както и за поддържането на зрението. Той играе роля в синтеза на ДНК, в метаболизма на киселини и основи, въглехидрати, мастни киселини и микроелементи. При изследване на възрастни хора, които са развили пневмония, е установен недостиг на цинк.

Цинкът се съдържа в капсулите Defendyl-Imunoglukan P4H®, Defendyl-Imunoglukan P4H® FORTE и Defendyl-Imunoglukan P4H® FORTE Junior.

Открийте нашите продукти

Открийте нашите продукти

  • Подсилване на имунитета
  • Помощ при първите признаци на инфекция

Кога да използвате Defendyl-Imunoglukan P4H®

Интересно и поучително съдържание за ролята на имунната система в ежедневието.

По време на сезона на настинките, грипа и другите вирози

По време на сезона на настинките, грипа и другите вирози

Независимо от това с кой вирус се борите (напр. настинка, грип и др.), се препоръчва да си почивате добре, докато се подобрявате, да пиете много течности и да подсилвате имунната си система.

Oще

Когато се чувствате уморени и неразположени

Oще

Когато имаме отслабена имунна система

Oще