Как действа Defendyl®?

IMG®

IMG® е естествен биоактивен полизахарид  (бета-(1,3/1,6)-D-глюкан), изолиран от гъбата кладница (Pleuratus ostreatus). За да има действие върху организма, бетаглюканът е необходимо да се изолира от гъбата и да се пречисти.

IMG® има имуомодулиращо действие – регулира отговора на имунната система в посока създаване на равновесие в  имунитета. Това означава, че стимулира „сънливата“ имунна система и успокоява „твърде активната“ имунна система (напр. в случай на алергии). 

Витамин C

Витамин C играе роля за функционирането на имунната система и за защитата на клетките от окислителния стрес. Витамин C допринася за намаляването на умората и изтощението, също така участва в образуването на колагена, който спомага за нормалното действие на хрущялите, кожата, костите, зъбите, венците и вените. Подпомага освобождаването на енергията при храносмилането и, нормалното действието на нервната система и нейните психологични функции. Увеличава и абсорбцията на желязо и добавя в обмяната на веществата редуцирана форма на витамин Е.

Податливостта на тялото на инфекции се увеличава при умора и изтощение, затова приемът на витамин C се препоръчва както превантивно, така и при инфекции.

Цинкът

Цинкът присъства в минимални следи. Този елемент регулира повече от 300 ензимни процеса, като допринася за здравината на кожата, костите, косата и ноктите, както и за запазването на зрението. Играе роля при синтеза на ДНК, обработката на киселините и основите, въглехидратите, мастните киселини и микроелементи. В изследвания на възрастни, заболели от възпаление на белите дробове, е установен недостиг на цинк.

Defendyl® капсулите съдържат Цинк.

Defendyl® не бива да се приема от болни с присадени органи. Болни, приемащи имунопотискащи лекарства, могат да вземат Defendyl® само след консултация с лекар.

Не превишавайте препоръчаните дневна доза. Хранителната добавка не замества балансираното и разнообразно хранене.